Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 07 apr 2020

Ny kommundirektör tillsatt

Ny kommundirektör

Tjänsten som kommundirektör är nu tillsatt och vi är glada att hälsa tidigare malmbergsbon Monica Holmqvist välkommen till kommunen.

- Vi är mycket glada att Monica med hennes gedigna bakgrund och tar sig an uppdraget att vara med och utveckla Gällivare till en arktisk småstad i världsklass, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Ölvebo.

Monica kommer närmast från Kommunförbundet i Skåne där hon har arbetat som förbundsdirektör de senaste åtta åren. Hon har en bred bakgrund bland annat som länsråd i Jönköping, kommunchef i Tranås och Växjö, där hon tillika jobbat som VD i kommunernas koncernföretag.

- Monica har mångåriga erfarenhet av ledande positioner från tidigare uppdrag och hon kommer att bli en mycket värdefull och kompetent nyckelspelare i Gällivare kommun, säger kommunalrådet Birgitta Larsson

Monica är född och uppvuxen i Malmberget under flicknamnet Flodström, ett namn hon kommer att byta tillbaka till. Under alla år har hon flitigt besökt kommunen för att hälsa på familj som finns kvar här. Naturen fjällen och friluftslivet är stora intressen.

- Känns otroligt spännande och inspirerade att få återknyta till mina rötter och kunna bidra till den fantastiska utveckling som sker i Gällivare just nu, säger Monica.

Monica flyttade från kommunen i mitten av 80-talet då hon började studera juridik. Hon är utbildad jurist inom företags- och förvaltningsrätt vid Umeå universitet.

Monica kommer att börja sitt arbete vid kommunen senast den 1 juli.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-13
Publicerad:
2020-04-07