Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 17 okt 2019

Dubbelt upp för Gällivarebrottarna i VM

Jenny Fransson, Birgitta Larsson och Henna Johansson.

Jenny Fransson, Birgitta Larsson och Henna Johansson.

Sverige tog dubbla VM-medaljer i brottning för cirka en månad sedan genom Jenny Fransson som tog VM-silver och Henna Johanssons brons. Båda brottarna tävlar för Gällivare Sportklubb.

Prestationerna under VM innebär också att Jenny Fransson kvalade till OS i 68-kilosklassen och Henna Johansson i 62-kilosklassen.

- Vi tävlade samma dag så vi höll ihop hela VM-veckan, det är så roligt att vi gjorde det tillsammans. Nu laddar vi inför OS i Tokyo, säger Jenny Fransson.

- Det kändes jättebra och målet är OS så det är ett steg på vägen att kvala. Det är nio år sedan jag tog en VM-medalj så det kändes skönt, säger Henna Johansson.

- Vilken förmån att i dag fått uppvakta och gratulera Henna Johansson till VM-bronsmedaljen och Jenny Fransson, för sin silvermedalj vid VM i brottning. Att två av GSK:s fyra framstående brottardamer lyckades brotta till sig två VM medaljer och därmed säkra OS platser i sina respektive viktklasser är enastående. Vilka fantastiska prestationer, säger Birgitta Larsson, kommunalråd.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-12
Publicerad:
2019-10-17