Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 24 sep 2019

Snart öppnar Dundret - Trion som för handlingen vidare

Tobias Larsson/verksamhetschef, Linus Lagnestig och Johan Olofsson

Dundertrion som för handlingen vidare. Fr.v. Tobias Larsson/verksamhetschef, Linus Lagnestig/fjällchef och Johan Olofsson/driftledare.

Arbetet att starta upp anläggning på Dundret pågår för fullt. Ett jobb som sker under ledning av verksamhetschefen Tobias Larsson. – Teamet jag ska jobba med börjar ta form och målbilden är att 2019/20 ska bli en kanonsäsong här på Dundret, säger Tobias.

Sedan 1 juli 2019 äger Gällivare kommun skidanläggningen. Ett ägande som säkerställer tillgång och fortsatt utveckling av Dundrets alla möjligheter. Målsättningen är att många olika aktiviteter och verksamheter i framtiden ska finnas samlat här.

Stommen i laguppställningen består förutom Tobias Larsson av Linus Lagnestig/fjällchef och Johan Olofsson/driftledare. För denna trio är Dundret verkligen ”hemmaplan”. De har i olika roller och under lång tid jobbat på och för anläggningen med gott resultat. Nu fortsätter arbetet men nu med trion vid rodret för den fortsatta utvecklingen.

- Oavsett andra platser jag besökt eller vägar jag färdats så har dragningen till Gällivare och framförallt Dundret alltid varit starkast, säger Tobias och fortsätter; med vilja och passion vill jag vara delaktig i att utveckla Dundret till sin fulla potential. Det är den stora anledningen till att jag själv bor i Gällivare och vill att min familj ska växa upp här. Förutsättningarna i samhället har aldrig varit bättre för att åter göra Dundret framgångsrikt. Jag ska på bästa möjliga sätt förvalta förtroendet att utveckla anläggningen och i samverkan med alla goda krafter föra handlingen framåt, avslutar Tobias.

Verksamhetschefen har det operativa huvudansvaret för att driva och utveckla Dundrets huvuddelar: Alpin, Boende och Café/restaurang. Prioriterade områden för säsongen 2019/2020 är:

  • Skapa bästa möjliga förutsättningar för lokala föreningar och skidgymnasiet.
  • Säkra tillgång för ortsbor och besökare, turister och aktiva klubbar/landslag.
  • Erbjuda en attraktiv helhet med boende och service.

Foto: Michael Renström


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-13
Publicerad:
2019-09-24