Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 13 sep 2019

Verksamhetschef för Dundret

Tobias Larsson och Mats Pettersson.

Tobias Larsson och Mats Pettersson. Foto: Michael Renström

Tobias Larsson har anställts som verksamhetschef för Dundret och tillträder tjänsten måndag 16 september. Han har genom bolaget Shapepahs i Fjällvärlden AB sedan tidigare arbetat på och för Dundret med bra resultat. Förutom kunskap om hur backar ska pistas till perfektion är han bland annat en av personerna bakom Soldalen Classic, ett event med definitiv kultstatus.

- Tobias har det engagemang och kontaktnät samt den glöd och kunskap som Dundret behöver för att förverkliga det vi vill åstadkomma säger en glad vd för Dundret, Mats Pettersson.

Tobias kommer närmast från jobbet som vd för NorthPipe ROC Solutions som han också är en av grundarna till.

- Alla mina tidigare vägar har alltid fått mig att dras till Gällivare och framförallt Dundret, säger Tobias och fortsätter; med vilja och passion vill jag vara delaktig i att utveckla Dundret till sin fulla potential. Det är den stora anledningen till att jag själv bor i Gällivare och vill att min familj ska växa upp här. Förutsättningarna i samhället har aldrig varit bättre för att åter göra Dundret framgångsrikt. Jag ser fram emot att vara med på tåget och en drivande kraft och i samverkan med alla goda krafter göra resan framåt, avslutar Tobias.

Ett första uppdrag blir att bygga upp verksamheten där viktiga delar är att skapa en organisation, etablera samverkan med samarbetspartners och intressenter. Verksamhetschefen har det operativa huvudansvaret för att driva och utveckla Dundrets huvuddelar: Alpin, Boende och Café/restaurang.

Några prioriterade områden för säsongen 2019/2020 är att:

  • Skapa bästa möjliga förutsättningar för lokala föreningar och skidgymnasiet.
  • Säkra tillgång för ortsbor och besökare, turister och aktiva klubbar/landslag.
  • Erbjuda en attraktiv helhet med boende och service.

För ytterligare information:

Mats Pettersson/vd, Dundret Gällivare Fjällanläggning AB, 070-367 94 62
Tobias Larsson, verksamhetschef, 072-530 00 68

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-19
Publicerad:
2019-09-13