Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 03 apr 2019

Verksamhetsbesök på Hedskolan

Hedskolan

Fr.v. Jeanette Wäppling, Mia Sörblom Groth, Gun- Marie Vikman, Henrik Ölvebo och Birgitta Larsson.

Kommunledningen har gjort ett nytt verksamhetsbesök. Denna gång besöktes Hedskolan. En av kommunens F-6 skolor. Skolan är nyinvigd hösten 2018 efter utbyggnad och reparationer. Här fick kommunalråden möjlighet att träffa rektorer, pedagoger och elever. - Ett mycket givande besök där vi fick till oss utmaningar och möjligheter.

- Ett intressant och lärorikt besök. Det händer mycket på våra skolor just nu, inte minst på grund av samhällsomvandlingen och den nya skolstrukturen. En sak som stack ut var elevernas engagemang kring maten. Idag kan sallad och tillbehör skilja mellan skolor, vilket eleverna är väldigt medvetna om. Det är inte ok och något vi måste se över, säger Henrik Ölvebo

- Vid besöket framkom behovet av personalrekrytering för framtiden tydligt. Att få tag på utbildad personal och se över olika utbildningsmöjligheter för personal. En oerhört viktig fråga som vi får ta med oss i det fortsatta politiska arbetet, säger Jeanette Wäppling.

- Ett mycket givande besök där rektorer och pedagoger berättade om sin verksamhet. Även barnen skickade med relevanta synpunkter och viktiga frågor för oss politiker att ta med vid vårt beslutsfattande. Vi fick också se den fina utemiljön vid Hedskolan som inspirerar till uteaktiviteter för barn i olika åldrar, säger Birgitta Larsson.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-13
Publicerad:
2019-04-03