Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 18 mar 2019

Kommunledningen på verksamhetsbesök

Enen

Fr.v. Henrik Ölvebo, Jeanette Wäppling, Birgitta Larsson och Isabelle Öderyd, enhetschef Enen.

Kommunledningen har nu påbörjat besök ute i de kommunala verksamheterna. Tanken är att kontinuerligt besöka kommunens olika verksamheter för att få en bättre inblick i dessa. - Att träffa personal, chefer och brukare för att få till oss deras synpunkter är viktigt för oss, säger kommunalråden Jeanette Wäppling, Henrik Ölvebo och Birgitta Larsson.

Först ut var besöket på Enens äldreboende. Där träffade kommunalråden enhetschef, boende, personal och en anhörig. - Vi fick till oss en hel del värdefulla synpunkter där.

- Det kändes det riktigt bra att äntligen komma ut på verksamhetsbesök. Hur vi organiserar och bygger framtidens äldreomsorg är en prioriterad fråga för politiska ledningen. Isabell och personalen gav oss en bra inblick i Enens både lokalmässiga och organisatoriska utmaningar. Vi fick också med oss bra synpunkter från den engagerade personalen i verksamheten, säger Henrik Ölvebo.

- Mycket intressant besök. Att få höra hur de arbetar med aktiviteter och gemenskap kändes bra. De hade nyligen haft en semmeldag med musik och under den dagen vi var där hade de uppträdande med Line dance. Så viktigt att de äldre har möjlighet till aktiviteter utifrån vad de orkar med, säger Jeanette Wäppling

- Det var ett intressant och givande besök på Enen, då vi fick möjlighet att lyssna till personal, anhöriga och brukare. Många värdefulla synpunkter framkom vid samtalen som vi tar med oss i vårt arbete med att utforma Gällivares äldreomsorg, idag och inför framtiden avslutar Birgitta Larsson.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-13
Publicerad:
2019-03-18