Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 08 okt 2018

Kulturfestival 2018, 13-21 oktober

Kulturfestival

För 11:e året arrangeras det kulturfestival i Gällivare kommun. Föreningar, eldsjälar, kulturarbetare bidrar alla till att vi numer har denna mycket fina tradition. Den har växt sig så stark att många redan i början på hösten börjar fråga och undra vad som är på gång till årets festival.

Som vanligt är det ett brett program som presenteras där vi vågar påstå att de flesta kan hitta något som passar. Vi vågar också påstå att hela kommunen är med, i såväl tätorten som på landsbygden.

Temat för årets festival är ”sagor och mytologier” ett beslut som togs på ett möte mellan föreningarna och kommunens kulturenhet i februari i år. Alla program är inte temabundna men vi kan räkna med att få en hel del av den varan under festivalens dagar. Redan invigningsdagen på Gällivare museum bjuder på öppningen av Troll i Hopp utställningen.

Annat spännande ur programmet, sånggruppen Harmonize, författaren Mikael Niemi, författaren Linnea Axelsson, riksspelkvinnan Elin Jonsson, Margaretha Selander bjuder på sin senaste dockteaterföreställning för de minsta, fotografen Göran Strand visar sina fantastiska bilder och självklart mycket annat kul och häftigt som händer under den nio dagar långa festivalen.

Kontakta Jerker Johansson- Kultursamordnare för mer information
0970-81 87 12 eller 070-322 33 70
E-post: jerker.johansson@gallivare.se

Folder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen att höra av dig!


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-14
Publicerad:
2018-10-08