Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 27 aug 2018

Familjen Majbäck starkast på Dundret

xtream

Maja Majbäck har vunnit DXR-Dundret Extreme Running de två senaste åren. Trots att Maja inte kom till start i årets lopp blev det seger för familjen Majbäck, i både dam- och herrklassen! Moa Majbäck vann damklassen och Viktor Majbäck vann herrklassen i terrängloppet över Dundret som avgjordes under lördagen.

DXR K22 avgjordes i år för sjunde året. Banrekorden innehas av Charlotte Kalla och Marcus Hellner satta en solig augustidag 2013. Årets lopp bjöd inte på lika fina förutsättningar, kraftigt regn och dimma gjorde de 22 kilometrarna och 700 höjdmetrarna över Dundrets toppar till en utmaning utöver det vanliga.

Trots de yttre förutsättningarna var herrsegraren Viktor Majbäck bara drygt 2 minuter från att slå Marcus Hellners banrekord på 1:32:30, Viktors sluttid är den näst bästa i loppets historia. En fantastisk prestation av en 15-åring som börjar på skidgymnasiet i Gällivare på måndag.

-Jag hoppades kunna förbättra min tid från förra året men trodde inte att jag skulle kunna vinna. Loppet kändes riktigt bra och jag fick positiva tider på mina närmaste motståndare säger Viktor som var knappt 4 minuter före tvåan i mål, Anton Hallor.

Även i damklassen hittar man en Majbäck högst upp i resultatlistan.

-Jag låg på tredje plats fram till de sista tre kilometrarna, då jag lyckades rycka ifrån de andra säger damsegraren Moa Majbäck som gick i mål på 2:01:57 och förbättrade sin tid från förra året med drygt fem minuter. Träningen har gått bra i sommar och jag hoppas även att slå personligt rekord på Lidingöloppet i september avslutar Moa. Matilda Abrahamsson var närmast Moa i damernas tävling.

Mer information:
Robert Johansson, 073-801 69 08
Tommy Niva, 070-209 61 83

Fullständiga resultatlistor: http://dundretextreme.se/startsida/resultat/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

DXR Dundret Extreme Running arrangeras av Gällivare Endurance Club och GSK Friidrott


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-13
Publicerad:
2018-08-27