Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 10 aug 2018

Start för flygtrafik till Gällivare och Arvidsjaur i september

flygplan

Nu är det klart med flygtrafik till och från Gällivare och Arvidsjaur. Trafikstarten sker den 15 september.

Trafikverket har beslutat att tilldela flygoperatören Regional Jet OÜ trafiken till och från Stockholm Arlanda på linjerna Gällivare och Arvidsjaur. Flygtrafiken, som kommer att ske med jetflygplan av typen Bombardier CRJ900 med 88-90 säten, börjar den 15 september.

- Det är viktigt för resenärer och näringsliv att trafiken snart är tillbaka, säger Anna Fällbom, chef Trafikavtal och transportnät på Trafikverket. Det känns mycket bra att vi med den här upphandlingen åter har trafik på alla linjer som Nextjet lämnade i och med konkursen.

Om Regional Jet OÜ
Regional Jet OÜ är en flygoperatör där den Estniska Staten äger 51 % och övriga 49 % ägs av polska statens flygbolag LOT.

Bolaget har ett nära samarbete med LOT och använder LOT’s kommersiella plattform för försäljning av biljetter. Avgångarna presenteras som LO-flygningar och ingår i STAR-alliansen.

Jet OÜ är underleverantör till andra flygbolag och totalentreprenör för flygtrafik till enskilda regioner eller via nationella flygupphandlingar med allmän trafikplikt. Bolaget har bland annat långsiktiga kontrakt för LOT t ex Stockholm (ARN) – Warsawa och för SAS t ex Göteborg – Köpenhamn.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-13
Publicerad:
2018-08-10