Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 26 apr 2018

Ny förskola i Dokkas

Nyförskolan i Hakkas

Fr.v. barn-, utbildning- och kulturnämndens ordförande Karl-Erik Taivalsaari, vice ordförande Eva Alriksson och Nicklas Johansson, ledamot.

Barn-, utbildning- och kulturnämnden har beslutat att öppna en ny förskola i Dokkas. Fler barn föds i Gällivare kommun vilket ligger till grund för beslutet.

I ett första steg öppnas en tillfällig avdelning i Dokkas från och med augusti 2018 och tanken är att sedan bygga en helt ny förskola.

- Under 2017 föddes 204 barn i Gällivare kommun vilket är otroligt glädjande. Vi tror att Dokkas kommer vara fortsatt livskraftig och till och med växa. Dokkas ligger dessutom bra till för att pendla in till samhället, säger barn-, utbildning- och kulturnämndens ordförande Karl-Erik Taivalsaari.

- Det ökande barnantalet betyder att vi har två tillfälliga avdelningar i tätorten och vi bygger en ny förskola på Tallbacka. Men hittills har vi inte utökat på landsbygden men nu är det beslutat att göra det i Dokkas. Vi tror att hela bygden kring Leipojärvi och Dokkas kommer fortsätta att blomstra, säger vice ordförande Eva Alriksson.

- Det händer mycket som är positivt för dagens unga i och med samhällsomvandlingen. Vi sätter verkligen kunskapen i centrum, inte minst med nya gymnasieskolan som byggs i centrala Gällivare, säger Nicklas Johansson, ledamot i nämnden

Beslut om byggnation föreslås antas av kommunstyrelsen för att sedan gå vidare till kommunfullmäktige.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-13
Publicerad:
2018-04-26