Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 11 apr 2018

Hedskolan tar ett steg mot framtiden

Hedskolan

Skiss av MAF arkitektkontor AB.

Kommunen har tagit ett samlat grepp och sett över skolstrukturen. Det innebär att Sjöparksskolan blir tätortens 7-9 skola och de övriga skolorna kommer att omfatta förskoleklasser till åk 6 (F-6). Både vid Hed- och Sjöparksskolan är om- och tillbyggnad aktuella. Detta för att anpassas till de behov den nya ordningen innebär. Susanne Köhler arbetar som processledare och samordnar arbetet med skolstrukturen.

Flytten går


Från höstterminen 2018 flyttar Sjöparksskolans elever, från förskola till årskurs 6, upp till Hedskolan. Då ska en helt ny byggnad stå klar och den befintliga delen av skolan vara upprustad. Detta blir då kommunens största grundskola sett till antalet elever.

- Just nu planeras den framtida verksamheten där Hed- och Sjöparksskolan tillsammans arbetar med den nya strukturen. Det pågår också ett tajt samarbete med bygget av nya friidrottsarenan, som blir Hedskolans nya gymnastikhall, säger Susanne.

Ny skolgård


Det mesta på Hedskolan fräschas upp, även skolgården får ett rejält ansiktslyft. På vintern är tanken att jobba med kreativ snöhantering, klätterhögar, skidspår och vilda ytor. Det planeras också för bollspel, multisportarena och en gångbana som bjuder in till upplevelser med mera.

Hedskolan

Elever från årskurs 1 serverades pizza och salladsbuffé under invigningen av Hedskolans nya matsal.

Sjöparksskolan byggs om


När de yngre eleverna flyttat till Heden är det dags för Sjöparksskolan att byggas om, vilket beräknas ta cirka ett år. När det är klart samlas alla högstadieelever från Myran, Tallbacka, Hed- och Sjöparksskolan i den ombyggda skolan.

- Vi kommer att vara en del av samhällets flöde genom att stan förändras, vilket blir positivt för skolans verksamhet. Vi får det blivande multiaktivitetshuset åt ena hållet och Sjöparkens aktivitetspark, med is- och evenemangsarenan, åt det andra. Till det kommer Hedskolan och den nya friidrottshallen. Allt detta blir en livaktig och viktig del av undervisningen, säger Susanne.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-13
Publicerad:
2018-04-11