Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 15 jan 2018

Invigningar på Hedskolan

Hedskolan

Elever från årskurs 1 serveras pizza och salladsbuffé.

Under onsdagen den 10 januari hade Hedskolans elever från årkurs 6 till 9 sin första skoldag i de temporära lokalerna på Välkommaskolan, i I–huset. Eleverna möttes av pedagogerna som arbetat hårt med att färdigställa lokalerna och de fick gå in i skolbyggnaden på den utrullade röda mattan som kantades av brinnande facklor.

Pedagogen Petra Norberg hälsade alla välkomna till Hedskolan 2.0 och eleven Arvid Gustavsson i årkurs 9 knöt upp den röda rosetten som var den officiella signalen på att skolan nu var invigd. Därefter firade både pedagoger och elever med trevligt mingel och fika.

Eleverna kommer att ha större delen av sin undervisning på I–huset till att börja med fram till sommaren. Detta då ombyggnationen på Hedskolan går in i en intensiv fas under vårterminen och de temporära lokalerna skapar en trygghet i att slutdatumet för skolstrukturen säkerställs.

Invigning av den nya matsalen på Hedgården


Under höstterminen har Hedskolans matsal som är belägen på den intilliggande Hedgården hållits stängd för om- och tillbyggnad. Under den tiden har eleverna istället ätit lunch en bit bort på Laestadiankapellet. De yngsta eleverna har istället serverats lunch i klassrummen. På fredagen den 12 januari var det så äntligen dags att inviga den nya matsalen. På plats fanns Karl-Erik Taivalsaari, ordförande i barn-, utbildning- och kulturnämnden, som tillsammans med en av eleverna från årkurs 1 klippte bandet och matsalen var därmed invigd. Eleverna blev dagen till ära serverad pizza vilket inte hör till vanligheterna och alla var nöjda, både med nya matsalen och med lunchen.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-13
Publicerad:
2018-01-15