Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 19 dec 2017

Bättre kommunikation med Kometutbildning

Peter Rundgren/Utbildare, Erik Nilsson, Jenny Walldén, Liv Willerslev, Johanna Modig, Leif Olsson/Utbildare.

Fr v: Peter Rundgren/Utbildare, Erik Nilsson, Jenny Walldén, Liv Willerslev, Johanna Modig, Leif Olsson/Utbildare.

Gällivare kommun erbjuder en föräldrautbildning som kallas för Komet. Utbildningen är till för att förbättra kommunikationen mellan föräldrar och barn. Bråk i familjen är helt naturligt, men mycket bråk kan leda till en negativ spiral som är svår att ta sig ur. Under utbildningen lär man ut nya sätt att samspela med sitt barn för att uppnå en bättre relation.

Kommunbladets redaktion träffade några av de föräldrar som gått utbildningen genom åren för att höra vad de tycker om Komet.

- Det är bland det bästa jag gjort och ångrar det inte en sekund. Kunskaperna kan tillämpas i din relation med dina barn eller en partner eller dina vänner. Det minimerar smågnisslet i vardagen och det vardagliga livet. Men man behöver inte ha några specifika problem för att gå kursen, säger Jenny Walldén.

- Det är bra för alla föräldrar att gå en sån här utbildning och det ger dig verktyg i vardagen hemma. Nu är det några år sedan jag gick men det är värt tiden man la ner på det. Jag fick tips hur man ska gå tillväga, säger Erik Nilsson.

- Redan efter första veckan märkte jag en förändring med min son så jag anser att alla borde gå för man får med sig så mycket. Det är konkreta tips och inget diffust så det gick att praktisera redan samma dag man kom hem. Ledarna har gjort det på ett fantastiskt sätt med bra retorik. Personligen tycker jag det var bra att ha en ganska liten grupp så vi blev väldigt sammansvetsade. Det som skrämde mig innan kursen var att man skulle lägga så mycket tid i flera veckor. Men det var det värt och något som alla borde göra, avslutar Johanna Modig.

Kontaktuppgifter:

Peter Rundgren och Leif Olsson jobbar som familjebehandlare på Gällivare kommun

Telefonnummer 0970- 81 80 39 alt. 81 80 92


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-18
Publicerad:
2017-12-19