Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 19 jul 2017

MAIF styrkelyft och tyngdlyftning

MAIF

På måndagskvällen den 17/7 var Jeanette Wäppling kommunalråd och Mats Pettersson Kommunchef och besökte MAIF:s träning för styrkelyft och tyngdlyftning. Besöket var främst för att gratulera och visa kommunens uppskattning till fantastiska insatser av Stina Åkemalm som vunnit VM-silver och samtidigt slagit två Europarekord samt vunnit SM-guld i styrkelyft och Amanda Wikman som tagit SM-silver i styrkelyft.

Träningslokalen var full av aktiviteter med tränande i olika åldrar och varav många kvinnor. Under besöket framkommer också att MAIF har många tävlande med flera bra tävlingsinsatser. Bara i år har flera herr-veteraner tagit medalj på bl a SM. Tilläggas bör också att damerna leder elitserien i klassisk styrkelyft efter att halva serien är avgjord. Kvällens stora överraskning visade sig vara ett purfärskt EM-brons i bänkpress som Mikael Israelsson tog i Pilsen, Tjeckien, 13 juli vilket därmed ger honom ett starkt läge för deltagande i kommande VM i Sundsvall för veteraner.

”Vilka fantastiska tjejer. Så kul att få träffa dem och gratulera personligt. Det var också intressant att hör lite mer om styrkelyft och tyngdlyftning och skillnaden där emellan. Fantastiskt många tränande och hela lokalen sjöd av liv. Jag är säker på att vi i framtiden får höra mer av deras framgångar” säger Jeanette Wäppling Kommunalråd

”Kul att få en inblick i en för mig relativt okänd verksamhet och se den hängivenhet och den laganda som präglade träningen i denna individuella idrott” säger Mats Pettersson Kommunchef. Veteraner och nybörjare, killar och tjejer tränade tillsammans och hjälpte varandra. Mats avslutar med att önska alla aktiva och ledare lycka på resan mot fortsatta framgångar i träning och tävling.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-15
Publicerad:
2017-07-19