Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 04 jul 2017

Tre hemvändare med nya jobb

Tre hemvändare

Åsa Waara, Pia Sundvall och Annica Oscarsson.

Att Gällivare kommun lägger stort fokus på trivsel och utveckling i vår arktiska småstad visar tre helt nyinrättade tjänster. En centrum-, attraktivitets- och fritidsutvecklare har nyligen anställts. Här berättar de mer om sig själva och sina nya jobb.

Pia Sundvall är uppvuxen i Malmberget och har nyligen flyttat hem igen. Pia kommer att arbeta för ett ännu bättre friluftsliv och för att skapa bra utemiljöer i kommunen. Ett exempel är Nuolajärvi som fått nya spångar och där arbetet fortsätter under sommaren med en ny rastplats på södra sidan av sjön. Hon är utbildad jägmästare så det föll sig naturligt att Pias jobb även kommer att innefatta skogsförvaltning, i det här fallet utanför detaljplanelagt område.

- Det ska vara enkelt att ta sig ut och ha ett rikt friluftsliv och det jag gör är tänkt att främja det. Jag kommer också att jobba med att knyta an skogsområden till rekreationsändamål, säger Pia.

Annica Oscarsson har jobbat som centrumutvecklare sedan början på mars. Efter elva år i Cork på Irland har hon flyttat hem igen. Annica ser det som en fantastisk utmaning att få Gällivare centrum att blomma och är stolt att få vara en del av allt det positiva som sker i samhället.

- Jag brinner för människor och Gällivare kommun. Var närvarande i allt du gör - det är mitt motto, förklarar Annica.

Åsa Waara flyttar hem till Gällivare nu till sommaren men har redan börjat sitt nya jobb som attraktivitetsutvecklare. Som person är Åsa aktiv och gillar att röra på sig, älskar att åka skidor och vara ute.

Åsa har en magisterexamen i informatik och systemvetenskap med inriktning mot verksamhetsutveckling. Och hon har även studerat vid Konstskolan i Sunderbyn.

- Tjänsten är indelad i två delar, en del där jag kommer att jobba med estetik på gator och i parker, där mina första uppdrag blir att kika på några utvalda parker och lekplatser. Den andra delen av tjänsten är att se över och kartlägga de övergripande processerna och informationsflödena som finns på teknikavdelningen, förklarar Åsa och fortsätter;

- Jag tycker att det är mycket spännande och intressant att arbeta med båda hårda och mjuka frågor, att tillföra mjuka aspekter och värden till traditionellt hårda ämnen. Att se både med estetiska glasögon när du designar något men även ur ett tekniskt perspektiv, exempelvis ur underhållssynpunkt.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-15
Publicerad:
2017-07-04