Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 07 jun 2017

Håll igång hela sommaren!

motion

Om Dundret Runt är en klassiker bland Gällivareborna vintertid så är Onsdagsloppet på väg att bli det sommartid. 7 juni gick startskottet för den populära håll-i-form-aktiviteten som körs för sjätte året i rad.

-Det råder inga tvivel om att Onsdagsloppet är en riktigt populär sommaraktivitet för alla som vill hålla igång och röra på sig, loppet har vuxit från 700 deltagare premiäråret till över 1000 nu, säger Robert Johansson, Gällivare Endurance, som är en av eldsjälarna bakom arrangemanget.

Onsdagsloppet är en enkel motionsaktivitet som körs varje onsdag hela sommaren mellan 7 juni och 23 augusti. Gå, lunka eller löp, alla väljer sin egen takt. Deltagarna väljer mellan 2,5 km och 6,5 km. med eller utan tidtagning.

-Huvudsyftet med Onsdagsloppet är inte att tävla utan att träffas och röra på sig tillsammans. Var och en deltar på sina egna villkor och det tror jag har gjort Onsdagsloppet till den ”institution” som det har blivit, säger Stefan Nieminen, SportEvent Gällivare Lapland, som i samarbete med Gellivare Skidallians, Gällivare Endurance, OK Sarven, GSK Skidor och GSK Friidrott driver arrangemanget.

Anmälan till Onsdagsloppet sker på Vassaratorget från 18.00 varje onsdag, starten går 18.30. Årets upplaga omfattar totalt 12 lopp och de fem flitigaste deltagarna belönas med fina priser, dessutom lottas presentkort ut på startnumren varje vecka.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-14
Publicerad:
2017-06-07