Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 31 mar 2017

Årets UF-mässa är invigd!

Marie Johansson, Andreas Lind

Årets UF-lärare, Marie Johansson, Välkommaskolan Gällivare. Prisutdelare Andreas Lind, Länsstyrelsen.

Årets regionala UF-mässa invigdes av en trio bestående av Piteås kommunalråd Helena Stenberg, Sparbanken Nords VD Gunnar Eikeland och Andreas Lind, näringslivschef på Länsstyrelsen.

– Det känns fantastiskt att ha denna trio på plats, det visar verkligen att UF-företagande inte är en skolfråga utan en samhälls- och tillväxtfråga av största vikt för hela vårt län, säger regionchef Josefin Wäppling Bernárdzon.

Ung Företagsamhet Norrbotten noterar ett stort intresse bland länets unga för årets regionala UF-mässa Entreprenörskap på riktigt. Totalt kommer 124 UF-företag bestående av 385 gymnasieelever att ställa ut. Utställarna kommer från hela länet och driver företag, så kallade UF-företag, som en del av sin utbildning.

I samband med invigningen delades tre priser ut och senare på kvällen delades ytterligare tre priser ut. Imorgon kl 14 är den avslutande prisutdelningen i Skoogs Arena men fram till dess kan man besöka eleverna i montrarna kl 8.30-14.00.

Årets UF-lärare, Prisutdelare Andreas Lind, Länsstyrelsen
Marie Johansson, Välkommaskolan Gällivare

Hållbarhetspriset Prisutdelare Anders Öberg, Region Norrbotten
Norrlands Deli UF, Luleå Gymnasiesskola

Årets Årsredovisning Prisutdelare Magnus Holmgren PWC
Good & green UF, Björnäsgymnasiet, Boden

Årets Kooperativ Prisutdelare Monica Kutics Normark Coompanion
ReBuild UF, Välkommaskolan, Gällivare

Årets Mässtare Prisutdelare Ola UF Alumni
Björn Mårtensson, Konceptmusik UF, Luleå Gymnasiesskola

Årets Affärsplan Prisutdelare Gun Wedin, Sparbanken Nord
1:a pris Whitewipes UF, Hjalmarlundbomsskolan, Kiruna
2:a pris ReBuild UF, Välkommaskolan, Gällivare
3:e pris Color Web UF, Gränsälvgymnasiet, Övertorneå

Kontakt:

Josefin Wäppling Bernárdzon, regionchef Ung Företagsamhet
070-563 79 37 josefin.w.bernardzon@ungforetagsamhet.se

PRISER INKL MOTIVERING

Årets UF-lärare, Prisutdelare Anderas Lind, Länsstyrelsen

Marie Johansson, Välkommaskolan Gällivare

Det här är en person som bygger tillit, finns tillgänglig och alltid ställer upp för och stöttar sina elever. Genom kunskap och egna kontakter skapas bryggor mellan UF-företagarna och det lokala näringslivet. Den här personen arbetar aktivt med att sprida Ung Företagsamhet vidare till fler program på skolan och banar därmed väg för att utveckla ortens framtida näringsliv.

Hållbarhetspriset Prisutdelare Anders Öberg, Region Norrbotten

Norrlands Deli UF, Luleå Gymnasiesskola

Ett företag som tar vara på norrländskt mathantverk och säljer ekologiska närproducerade produkter. Företaget förenar ekologisk och social hållbarhet med en realistisk ekonomisk kalkyl. Företaget tar tillvara på den efterfrågan som finns för lokalproducerade och ekologiska matvaror. Företaget stärker lokala företag, har uttalad målgrupp och genomtänkt marknadsföring. Företaget får således ta emot priset för hållbart företagande.

Årets Årsredovisning Prisutdelare Magnus Holmgren PWC

Good & green UF, Björnäsgymnasiet, Boden

Med sin snygga layout och välstrukturerade uppbygg­nad, blir denna årsredovisning omedelbart intressant för en läsare. Man får en välskriven redogörelse av verksamheten under hela UF-året.

Årets Kooperativ Prisutdelare Monica Kutics Normark Coompanion

ReBuild UF, Välkommaskolan, Gällivare

UF-företaget har visat på vilja och kompetens i att arbeta för ett tydligt långsiktigt och hållbart samhälle. Företaget har också ett tydligt demokratiskt arbetssätt där allas åsikter och kompetens tagits tillvara och skapar en tillåtande och lärande miljö.

Företaget har också visat på god affärsmässighet och en enormt bra samverkan med andra UF-företag och lokala företag.

Årets Mässtare Prisutdelare Ola UF Alumni
Björn Mårtensson, Konceptmusik UF, Luleå Gymnasiesskola

Mässtaren ska inte bara vara duktig på att pitcha sin vara och att öva in ett gott skämt. Att vara mässtare handlar om så mycket mer. Att vara sig själv, bjuda på sig själv och samarbeta och glänsa på sitt eget sätt.

Om Ung Företagsamhet
Ung Företagsamhet är en ideell och politiskt obunden utbildningsorganisation med syftet att utbilda unga i entreprenörskap. Sedan 1980 har vi utbildat över 360 000 gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Läsåret 2016/2017 har 838 gymnasieelever registrerat sig för att driva UF-företag i Norrbotten. Vi erbjuder lärare utbildning och vägledning. Sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan, där erbjuder vi tre läromedel; Vårt samhälle, Se möjligheterna och Min framtid och ekonomi. Vi driver även nätverket UF-alumni för före detta UF-företagare. Vi har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och drygt 100 anställda i hela landet.

Forskning visar att:

  1. UF-företagare får högre medelinkomst
  2. UF-företagare blir i större utsträckning chefer
  3. UF-företagare har en högre etablering på arbetsmarknaden
  4. UF-företagare har färre arbetslöshetsdagar


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-24
Publicerad:
2017-03-31