Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 28 feb 2017

Gällivaregalans pristagare

Knut Henriksson

Knut Henriksson Malmbergets AIF Fotboll prisades för sitt ledarskap under Gällivaregalan.

Under Gällivaregalan hyllades många värdiga pristagare. En av dem var Knut Henriksson Malmbergets AIF Fotboll som prisades för sitt ledarskap. Olivia Köhler Gällivare SK Friidrott, fick idrottstipendiet för ungdom för att ha kämpat mot högre mål i sin idrottsutövning. Kulturstipendiet gick till Eva Ek Schaeffer.

Idrottsstipendie ledare – Knut Henriksson Malmbergets AIF Fotboll

”Hans mångåriga ledargärning präglas av stort engagemang och kunnande. Han har med stor framgång integrerat ensamkommande flyktingbarn i laget, som under hans ledning gjort stora framsteg.En viktig del i hans ledarskap är att prata om värdegrund.”

Idrottsstipendie Ungdom – Olivia Köhler Gällivare SK Friidrott

”Hon har kämpat mot högre mål i sin idrottsutövning, trots de begränsade möjligheter som vår landsända har för friidrott. Med sin glädje, ödmjukhet och ett engagemang utöver det vanliga har hon spridit glädje och kunskap inom hela friidrottssektionen i Gällivare Sportklubb.Hon har inspirerat många barn och medtävlare runtom tävlingsbanorna i Norr- och Västerbotten. Hon är träningsflitig och har lyckats att kämpa sig upp till Sverigebästalistorna i flera grenar i sin åldersgrupp. Hon är en bra förebild för vår idrottsungdom i kommunen.”

Sofia Mattssons stipendie – Olivia Köhler Gällivare SK Friidrott

”Med detta stipendium vill jag uppmuntra idrottare att satsa på sin dröm. Vägen dit kan vara lång, särskilt för någon bosatt högt upp i norra Sverige som satsar på en sommaridrott. Trots det har denna person, genom stor viljestyrka och målmedvetenhet, flera gånger visat att det många trodde var omöjligt faktiskt är möjligt. Jag vill därför bidra till att denna person kommer ett steg närmare sina drömmars mål.”

Kulturstipendium – Eva Ek Schaeffer

”Hon är en av landets och internationellt främsta textilkonstnärer. Född och uppvuxen i Gällivare. Med sin konst har hon gjort stor succé och hennes verk har inte bara prytt många utställningar utan kan också beskådas på många olika platser runt om i landet och världen.”

Mångfalds- och jämställdhetsstipendiat och Årets företagare

Holmgrens Truck Motor med sin VD Malin Lindqvist i spetsen har förstått vikten av att jobba för en god företagskultur där alla känner sig välkomna, uppskattade och respekterade oavsett bakgrund. Med den motiveringen fick företaget ta emot mångfalds- och jämställdhetsstipendiet . Dessutom utsågs Malin Lindqvist till årets företagare.

”Årets företagare 2016 är en person som genom att både tänka nytt i en traditionell bransch och att förvalta det som varit sett till att hjulen fortsätter snurra. Hon har tagit företaget till nästa steg, visar på goda resultat och att de är väl förberedda för framtida utmaningar.”

Läs om alla pristagare och motiveringar i sin helhet på gallivaregalan.nu


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-14
Publicerad:
2017-02-28