Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 14 feb 2017

Vinterstudio från snösäkrad premiär

dundret

Det må vara långt kvar till nästa vinter, men förberedelserna inför den tv-sända Gällivarepremiären 17-19 november är i full gång redan nu!

SVT:s Vinterstudio har idag besökt Hellnerstadion för rekognosering och planering av sändningarna som inleder OS-säsongen 2017-2018.

-Kul att vara tillbaka på klassisk skidmark igen med Vinterstudion, säger producenten Mattias Pettersson.

Vinterstudion har sedan många år en speciell koppling till just Hellnerstadion. Det var här som de för första gången sände det populära programmet från en stor kåta på stadion i samband med världscuppremiären 2010, något som gav sändningarna en härlig profil och uppmärksammades långt utanför sveriges gränser.

-Vi arbetar med att ta konceptet med kåtan ett steg vidare och skissar på en byggnad till Vinterstudion som ska andas Gällivare och ge en häftig inramning av säsongspremiären, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

-Det har hänt otroligt mycket på stadion sedan vi var här senast och sände världscupen 2012 med den nya stadionbyggnaden som erbjuder bra infrastruktur och ger ett fint djup i bilden över upploppet. Gällivare brukar dessutom alltid bjuda på härlig vinterkänsla som tyvärr saknas i samband med många skidtävlingar idag och Dundret som fjäll är ett fantastiskt landmärke som är väldigt fint att kunna framhäva i bild. Vi ser verkligen fram emot att komma tillbaka och sända härifrån igen i november, säger Mattias Pettersson.

Enligt det avtal som tecknats mellan SportEvent Gällivare Lapland och SVT kommer Gällivarepremiären att direktsändas både under lördag och söndag, distributionen av fredagens inledande tävlingar är ännu inte klar.

-Att få två dagars direktsändningar i SVT och dessutom ha Vinterstudion, som är ett mycket populärt program, på plats är jättekul. Bättre marknadsföringsfönster kan man inte tänka sig, säger Stefan Nieminen.

Totalt kommer SVT att ha omkring 15 personer på plats under sändningarna bara för att producera Vinterstudion. Produktionsbolaget NCP som ansvarar för sändningsproduktionen av själva tävlingarna kommer att ha en styrka på 22 personer.

Det är inte bara planeringen av tv-produktionen för Gällivarepremiären som startat. Sedan en vecka tillbaka produceras också stora mängder konstsnö som ska lagras under sågspån för att säkerställa tidig säsongsstart och spår av toppklass till premiären av nästa skidsäsong.

För mer information:
Stefan Nieminen, SportEvent Gällivare Lapland, 070-389 53 17


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-14
Publicerad:
2017-02-14