Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 15 nov 2016

Framgång för Gällivare på Framtidsgalan 2016

Liza Yngström, Mikaela Östebro, Mats Pettersson

Från vänster i bild; Liza Yngström/vinnare i kategorin ”Årets inspiratör”, Mikaela Östebro/nominerad i kategorin ”Årets nytänkare” och Mats Pettersson/kommunchef.

Tisdagen den 15 november gick Framtidsgalan av stapeln i Stockholm. Ett arrangemang där Framtidsverket i samarbetet med SKL lyfter fram professionella människor i den offentliga sektorn. Och för Gällivare kommun blev det klang och jubel då Liza Yngström / samhällsbyggnadsförvaltningen utsågs till ”Årets inspiratör”.

Av 24 personer som på olika sätt utmärkt sig i den dagliga gärningen utses vinnare i fem olika kategorier och Gällivare kommun hade med två finalister. Förutom Liza fanns även Mikaela Östebro / informationsenheten, med i startfältet i kategorin ”Årets nytänkare”.

- En bubblande stolthet var min första känsla och otroligt inspirerande att Liza fick priset som kronan på verket, säger kommunchefen Mats Pettersson och fortsätter; och vad häftigt att även Mikaela var nominerad. Två av 24 från lilla Gällivare, vi sticker verkligen ut i stora Sverige. Det här känns hoppfullt för framtiden.

Syftet med Framtidsgalan är att lyfta fram den unga drivkraften som gör skillnad varje dag och är en del i arbetet att inspirera fler att göra karriär i den offentliga sektorn.

- Först kändes det lite chockartat och overkligt att det var jag som hade vunnit, men nu när jag har landat i tankarna så känns det bara fantastiskt roligt, säger Liza Yngström. Det här betyder väldigt mycket för mig men också för Gällivare där vi gör mycket bra saker. Jag hoppas att det kan inspirera andra att våga tänka nytt och följa sina idéer, avslutar Liza.

Utöver utdelningen av de prestigefyllda priserna så samlade Framtidsgalan även några av landets vassaste talare som bjöd på intressanta föreläsningar och inspirerande framtidstankar. Gällivare kommun ber att på gratulera samtliga pristagare och då särskilt Liza Yngström som nu alltså kan titulera sig årets inspiratör.

Läs mer om Framtidsgalan på: framtidsverket.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-20
Publicerad:
2016-11-15