Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 13 nov 2016

Tjeckisk dubbel i Gällivarepremiären

skidor

Foto: Yngve Johansson / Imega Promotion

Karolina Grohova och Dusan Kozisek – där har ni segrarna i Gällivarepremiärens fristlssprint. Tjeckien dominerade säsongsöppningen totalt – eller vad sägs om dubbla trippelsegrar!

Karolina Grohova

-Jag är lite överraskad att det gick så bra, men jag trivs verkligen på Hellnerstadions tuffa banor, säger Grohova, som nu fick kröna två tidigare tredjeplatser i Gällivarepremiären med en seger.

Grohova ledde finalen från start till mål och vann klart före landsmaninnan Petra Novakova. Dagens stora överraskning stod den mycket lovande junioren Matilda Jönnson, Gellivare Skidallians, för. Matilda gjorde sitt livs bästa sprinttävling och slutade femma i finalen. En tjej som det finns all anledning att hålla ett extra öga på i vinter!

Bland herrarna kunde Dusan Kozisek köra hem finalen före det stora tjeckiska framtidshoppet, förstaårssenioren Michal Novak. Kozisek öppnade försiktigt i prologen, men övertygade med segrar i samtliga finalheat.

Dusan Kozisek

-Jag har alltid lite svårt att hitta tempot i prologen, men sedan gick det betydligt bättre och i finalen kändes det att jag hade kontrollen i loppet och kunde sätta in stöten i sista kurvan. Jag kan inte annat än vara jättenöjd med dagen, säger Kozisek.

Marcus Fredriksson, Lycksele IF, var det stora svenska utropstecknet i herrarnas final och var fyra i mål.

Foto: Yngve Johansson / Imega Promotion

Resultat:


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-24
Publicerad:
2016-11-13