Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 06 okt 2016

Ny servicecentral i kommunhuset

Ann-Helen Olofsson, Åsa Landström och Maria Larsson

Ann-Helen Olofsson, Åsa Landström och Maria Larsson är experter på felanmälan.

Sedan den 1 september finns service- och teknikförvaltningens nya servicecentral i kommunhuset. För medborgarna innebär det exempelvis att flytvästar och bilbarnstolar för utlåning numera hämtas från kommunhuset.

- Det som är nytt är att vi koordinerar olika servicefunktioner och sitter samlat. Vi kommer närmare verksamheterna vilket gör informationsflödet bättre. Sammantaget blir det förbättrad service till medborgare, säger Maria Nyström, samordnare för den nya centralen.

Med servicefunktioner för felanmälan, uthyrning av torgplats, utlåning av flytvästar och bilbarnstolar samt nyckel- och kortutlämning samlat på en plats blir arbetet effektivare.

- I och med flytten får vi en ny växel plus att vi är fler och på så vis kan höja servicegraden till de som kontaktar kommunen. Vi ska också bli bättre på förebyggande information om vad som händer på våra gator och torg. Det kan exempelvis handla om snöröjning, förklarar Maria.

Felanmälan
Till servicecentralen ringer du om du vill göra en felanmälan för kommunala fastigheter, exempelvis skolor, samt för gata, park, vatten eller avlopp. Du ringer på 0970-818 213 dygnet runt. Du kan också göra din felanmälan på webben gallivare.se/felanmalan eller via vår app som finns att ladda ner gratis till din android eller iPhone, sök på felanmälan Gällivare kommun.

Torgplats
Du kan hyra en saluplats för att bedriva torghandel i Gällivare som får bedrivas mellan kl. 09.00-20.00. För att boka en plats ringer du 0970-818 813 måndag-torsdag kl. 07.00-18.00, fredagar kl. 07.00-17.00.

Flytväst och bilbarnstol
Du kan låna flytvästar och bilbarnstolar utan kostnad i max sju dagar. Dessa går tyvärr inte att förboka. Utlämning sker via kommunkontorets huvudentré och har samma öppettider som huset i övrigt.

Nyckel- och kortutlämning
På servicecentralen finns också nyckel- och kortutlämning till kommunala fastigheter.

Det går också bra att mejla här E-post.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-20
Publicerad:
2016-10-06