Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 16 jun 2016

Gällivare får ny kommunchef

Mats Pettersson

Mats Pettersson tillträder som Gällivares nya kommunchef i oktober.

Kommunstyrelsen har utsett Mats Pettersson som ny kommunchef. Han tillträder tjänsten den 1 oktober 2016. Mats Pettersson, kommer närmast från Bolidens Aitikgruva där han haft tjänsten som personalchef sedan 2014.

- Jag har bott i Gällivare sedan 1991 och har jobbat i LKAB och Boliden under hela den tiden. Tanken var att stanna här i två år men kärleken till Gällivare har bestått. Det känns jättespännande och jag ser framemot att börja den nya tjänsten till hösten och att träffa alla i verksamheten så fort som möjligt, säger Mats Pettersson, tillträdande kommunchef.

- Mats Pettersson har utsetts till ny kommunchef och är den som kommer att leda Gällivare kommun in i framtiden. Jag kommer att finnas kvar under en övergångstid för att introducera honom. Därefter avslutar jag min tid i Gällivare kommun med andra utmaningar fram till nästa sommar, säger Rolf Wennebjörk, tillförordnad kommunchef.

Rolf Wennebjörk,

- Kommunstyrelsen är oerhört glada över att vi har kunnat rekrytera en kommunchef från orten. Mats är en person med ett stort samhällsengagemang i vår kommun och vi ser framemot att arbeta tillsammans med honom i utvecklingen av vårt samhälle, säger Jeanette Wäppling, kommunstyrelsens ordförande.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-24
Publicerad:
2016-06-16