Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 07 jun 2016

Tack alla som hjälpte till!

Blommor

Fjolårets behov av asylboenden innebar att Migrationsverket behövde stöd med evakueringsboenden innan de kunde ordna egna asylboenden. Gällivare kommun och övriga kommuner och myndigheter i Norrbotten har samarbetat för att gemensamt hantera den aktuella situationen med migranter och asylsökande som kommit till länet.

- Det är glädjande att se ett sådant stort engagemang bland alla anställda, aktörer från föreningsliv, näringsliv och privatpersoner i Gällivare kommun i en sådan extraordinär situation som detta innebar, säger Jeanette Wäppling kommunalråd.

Gällivare kommun vill tacka alla anställda, aktörer från föreningsliv, näringsliv och privatpersoner som varit aktiva och engagerade i denna extraordinära situation samt hjälpt till med att förbereda mottagandet och integration gällande de asylsökande vid dessa evakueringsboenden.

- Ett särskilt stort tack vill vi rikta till de som skänkt sängar, kläder, leksaker och även julklappar till julafton vilket var väldigt uppskattat bland de boende på evakueringsboendena, säger Lars Alriksson kommunalråd.

Gällivare kommun bedrev evakueringsboende i Gällivare och Malmberget från december fram till maj månad.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-19
Publicerad:
2016-06-07