Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 12 apr 2016

Var med och håll rent i vår kommun!

Vi håller rent

Varje vår deltar Gällivare kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2015 deltog 804 570 hjältar runt om i landet!

Anmäl er senast 1 maj för att få gratis material

Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/2016 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken. I Gällivare kommer vi distribuera materialet vecka 19. Deltagare får material genom att hämta i vaktmästeriet i kommunhuset eller i badhuset i Malmberget. Efter att du plockat skräp kan du föra skräpet i förslutna säckar till närmaste Återvinningsstation eller Kavahedens ÅVC. Om ni inte har möjlighet att transportera säckarna själva måste du kontakta Ulla Vikman, 0970-818 198 eller via mail ulla.vikman@gallivare.se. På landsbygden lämnas skräpet till närmaste ÅVC. Kavahedens ÅVC har extraöppet vecka 20 (tis-, ons- och torsdagkväll). Sortera brännbart och icke brännbart.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-19
Publicerad:
2016-04-12