Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 28 jan 2016

Gubbe Tö och Gumma Snö

Gubbe Tö och Gumma Snö

Varje lördag fram till 12 mars finns filurerna Gubbe Tö och Gumma Snö på torget och leker med alla barn som kommer förbi. Dessutom bjuder de på något varmt att dricka. Tö och Snö finns på plats mellan kl. 11.00 - 14.00 och är glada, nyfikna, leksugna och älskar givetvis snö!

Gubbe Tö och Gumma Snö är ett riktigt radarpar som skojar och leker med barnen men som också lyssnar till barnens många berättelser om smått och stort i deras vardag.

- De lite större barnen blir helt lyriska av skoj och lek. De älskar det. De mindre barnen eller de som är lite blyga verkar tycka det är roligt att få prata lite. De brukar berätta mycket om dagis, hur de stavar sitt namn eller vem som är deras bästa kompis, säger Agnes Nilsson, Sole Event.

Agnes Nilsson, Sole Event, berättar att när de jobbar går de verkligen in i rollen som Tö och Snö och uppmärksammar saker och ting som man som privatperson kanske inte hade märkt lika lätt. Självklart till barnens och säkert många föräldrars glädje.

- Det händer lite då och då att barn ute på stan tappar bort sina föräldrar. Föräldrarna har ju allt som oftast helt koll på var barnen är men när de inte ser pappa eller mamma blir de lätt ledsna och ängsliga. Det är så roligt att kunna hjälpa barnen - som gärna går till en clown eller snögubbe om de behöver hjälp, avslutar Agnes.

- Det är viktigt för Gällivare att det händer saker i centrum, särskilt sådant som visar att vi är en attraktiv vinterort. Därför stöttar kommunen olika vinteraktiviter som Gubbe Tö & Gumma Snö och Polarvinternatten, säger Gällivare kommuns utvecklingschef Andreas Hinzer.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-18
Publicerad:
2016-01-28