Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 09 nov 2015

Gällivare har skidspår – på natursnö!

Skidåkare

Nu har äntligen det första skidspåret för säsongen öppnats i Gällivare. Skidgymnasiet premiäråkte på det 5,5 kilometer långa skatespåret på golfbanan idag.

-Så fantastiskt härligt, som vi har längtat efter den här dagen, säger tränaren Anders Strid.

Alla skidintresserade har slitits mellan hopp och förtvivlan denna försäsong med total avsaknad av stabil kyla och ingen natursnö, normalt brukar de första spåren öppnas redan i slutet av oktober. Men helgens snöfall har gjort det möjligt att med skoter och rulle preparera säsongens första träningsspår.

-Golfbanan erbjuder riktigt bra terräng för mängdträning och enligt väderprognosen är mer snö att vänta under det kommande dygnet vilket ger oss hopp om att kanske redan i morgon även kunna köra upp klassiska spår, säger Anders Strid och fortsätter:

-Om prognoserna håller vad de lovar kommer vi att utöka spåret så att vi får ut 10 kilometer, men först ska vi se till att vi har bra kvalitet på de 5,5 kilometer som vi nu kört upp.

På Hellnerstadion fortsätter arbetet med att producera konstsnö för att kunna öppna världscupspåren, men det har varit en extremt besvärlig förvinter med temperaturer nära noll och hög luftfuktighet.

Ett flertal landslag planerar att anlända till Gällivare under veckan för att slipa formen inför världscuppremiären i finska Ruka och köra FIS-tävlingen Gällivarepremiären 21-22 november.

-Snöproduktionsgänget kämpar på och försöker ta tillvara de timmar vi har av kyla för köra snökanonerna. Under den gångna natten har vi haft lite kyla och de har kunnat producera skapligt med snö, men vi behöver ytterliga något dygn med kyla för att få fram tillräckligt med snö för att kunna öppna de första tävlingsspåren, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Aktuell spårstatus finns på: http://www.sporteventgellivare.com/aktuell-sparinformation/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information:
Stefan Nieminen, SportEvent Gällivare Lapland, 070-389 53 17
Bilder för fri publicering. Foto: Michael Renström, Imega Promotion


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-26
Publicerad:
2015-11-09