Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 03 nov 2015

Skidgymnasiet i nya lokaler på Hellnerstadion

skidgymnasiet

Äntligen! Nu är skidgymnasiet i Gällivare på plats i nya lokaler på Hellnerstadion. 20 miljoner kronor har investerats i en toppmodern stadionbyggnad som blir ny bas för skidgymnasiets längdverksamhet.

-Superkul, det här har vi verkligen längtat efter. Det känns helt fantastiskt att bara kliva ut genom dörren och kunna hoppa på skidorna direkt, nu är vi verkligen i rätt miljö med vår verksamhet, säger tränaren Anders Strid.

Drömmen och önskan om verksamhetslokaler på Hellnerstadion har funnits på skidgymnasiet i nästan tio år och idag var den långa väntan äntligen över. Flytten firades med ett riktigt "svettpass" på skidor i Liikavaarabacken, där man trots mildvädret lyckats producera konstsnö så att det är åkbart och sedan tårta i de nya lokalerna.
Stadionbyggnaden har specialanpassats för skidgymnasiets verksamhet. Här finns ett välutrustat gym, behandlingsrum, tränarkontor, bastu och omklädningsrum, Gällivare Kommun har tillsammans med LKAB finansierat satsningen.

-Det här är verkligen ett jättelyft som ytterligare stärker vår position som riksskidgymnasium, men det betyder också väldigt mycket för Gällivare som längdskidmetropol eftersom byggnaden är av multifunktionsmodell och kan tjäna som tävlingscentra med kommentatorshytter och presscentrum under stora tävlingar som SM-avslutningen och Scandic Cup finalen till våren, säger Anders Strid.

I stadionbyggnaden finns färdigt förberedda utrymmen med kraftmatning för installation av ett skidband, något som Anders Strid hoppas ska vara på plats tidigt under nästa år.

- Det pågår ett arbete med att finansiera den investeringen och vår långsiktiga målsättning är att ett fullvärdigt testcenter i stil med Vintersportcentrum i Östersund ska kunna etableras på Hellnerstadion, då ligger vi verkligen i framkant!

För mer information:
Anders Strid, 070-271 44 39

Bilagor:
Bilder för fri publicering. Foto: Michael Renström, Imega Promotion


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-26
Publicerad:
2015-11-03