Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 23 jun 2015

Vi behöver dig!

Maria Andersson, Helena Kuhmunen

Maria Andersson, enhetschef bemanningsenheten på socialförvaltningen, tillsammans med vinnaren Helena Kuhmunen.

Efter att den interna kontrollgruppen på socialförvaltningens bemanningsenhet konstaterat att nya grepp behövs för att täcka behovet av sommarvikarier kläcktes idén med en tävling för allmänheten. På Gällivares Facebook-sida kunde man sedan läsa mängder med motiveringar till varför man ska söka jobb inom äldre- och handikappomsorgen. Helena Kuhmunen skrev den vinnande förslaget och vann därmed en cykel.

Tävlingen nådde över 9000 personer och långt över 1000 personer interagerade på något sätt genom att gilla inlägget, kommentera eller dela det vidare på Facebook.

Helenas motivering löd:
"I Gällivare finns inte bara malm och oändliga vidder. Det är en kommun med så mycket mer att ge. Här kan man liksom vara sig själv. Älskar du veteranbilar, idrott, naturupplevelser, konst, litteratur och ja 'you name it', så finns det nästan garanterat nån mer som gillar samma lika. Välkommen till härliga Gällivare, just du behövs här!"

Juryn tyckte att Helena i sin motivering lyckats beskriva bredden av vad Gällivare har att erbjuda och samtidigt fått med det viktigaste av allt: "här kan man liksom vara sig själv". Helena som är relativt nyinflyttad blev tipsad om tävlingen i jakten på jobb till sin bonusdotter. Friskt vågat hälften vunnet tänkte hon och lämnade sin motivering, vann sedan en cykel och dessutom fick dottern jobb inom äldre- och handikappomsorgen.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-26
Publicerad:
2015-06-23