Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 26 mar 2015

Charlotte Kalla ger Dundret Runt guldglans

Charlotte Kalla

Hon vann ett guld, ett silver och två brons på VM, dessutom samtliga SM-distanser som hon ställde upp i – nu kröner Charlotte Kalla sin fantastiska säsong med start i Dundret Runt!

-Ända sedan jag gick på Skidgymnasiet i Gällivare-Malmberget har jag varit sugen att testa Dundret Runt och nu känner jag mig redo att ta mig an utmaningen och köra femmilen, det ska bli jättekul, säger Charlotte.

-Helt fantastiskt, det är ju världsklass! Charlotte är Sveriges i särklass populäraste skidåkare, det är bäddat för en riktig skidfest på Dundret som kommer att locka massor av både åkare och publik, säger tävlingsledaren Leif Johansson, som är jublande glad efter beskedet.

Stjärnglansen kring Dundret Runt ökar för varje dag. Sedan tidigare har Johan Olsson, Daniel Richardsson och Marcus Hellner lämnat klartecken för start, men Charlotte Kallas medverkan är något som arrangörsstaben knappt vågat drömma om.

-Tack vare ett mycket gott samarbete med vår eventpartner, LKAB, har vi kunnat säkerställa Charlottes medverkan och hon kommer att tillsammans med Marcus Hellner att vara tillgänglig för publiken för fotografering och autografer efter loppet, det kommer att bli en riktig folkfest av det här, säger Leif Johansson.

Det är också klart att Charlottes sambo, landslagsåkaren Anders Svanebo, fyra på SM-femmilen förra helgen efter en dramatisk spurtuppgörelse, nu utmanar Johan Olsson och de andra världsstjärnorna i NSD Classic.

För mer information:

Stefan Nieminen
SportEvent Gällivare Lapland
070-389 53 17

Foto: Imega Promotion

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-21
Publicerad:
2015-03-26