Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 06 mar 2015

Klart med ny skidfest på Hellnerstadion

skidåkare

Nu är det klart – Gällivare får SM-avslutningen och finalerna av Scandic Cup 1-3 april 2016!

-Fantastiskt roligt besked, vi kommer att jobba stenhårt för att skapa en SM-avslutning och cupfinal av yppersta klass, säger Leif Johansson, ordförande i Gellivare Skidallians.

-Gällivare är en av de absoluta topparrangörerna i landet och vi ser verkligen fram emot att köra SM-avslutningen 2016 där då vi vet att de kommer att kunna erbjuda fantastiskt bra förhållanden för skidåkning vid den här tiden på säsongen, säger Ludvig Remb, grenkoordinator på Svenska Skidförbundet.

SM-avslutningen omfattar teamsprint, herrarnas femmil och damernas tremil. Tillsammans med juniorernas final i Scandic Cup väntas omkring 500 tävlande till Hellnerstadion. Tävlingarna blir startskottet på en veckolång skidfest som avslutas med klassiska Dundret Runt 9-10 april.

- April är vinterns i särklass bästa skidmånad i Gällivare och målsättningen är att med SM-tävlingarna som grund skapa en veckolång tävlingstour som avslutas med en spektakulär final i samband med Dundret Runt. Något som vi hoppas ska locka inte bara hela den svenska eliten, utan även utländska åkare av världsklass, säger Leif Johansson.

För mer information:

Stefan Nieminen
SportEvent Gällivare Lapland
070-389 53 17

Foto: Michael Renström/Imega Promotion

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-21
Publicerad:
2015-03-06