Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 04 mar 2015

Gällivare värd för årets UF-mässa

UF mässa

Ett glatt arrangörsgäng för årets UF-mässa i Gällivare. Lina Heimdahl, Nina Eriksson, Elin Egnor, Josefin Wäppling Bernárdzon, Jerry Grundmalm, Rebecka Norman, Bernt Wennström, Stefan Aspemo och Elisabeth Landby.

Den 11-12 mars är det dags för den stora regionala mässan för Ung Företagsamhet i Gällivare. Nästan 400 personer väntas delta och besöka det stora eventet.
- Det har varit oerhört roligt att få följa planeringen av UF-mässan. Nu hoppas jag att alla Gällivarebor tar sig tid och besöker mässan där det finns fina produkter, roliga idéer och stora lass av energi att hämta! säger Nina Eriksson, Företagsbolaget.

Ung Företagsamhet är en ideell och obunden utbildningsorganisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

- Jag har följt Ung Företagsamhet från att jag själv drev UF-företag på gymnasiet, till att ha varit anställd åt organisationen och även efteråt deltagit i jurygrupper under de regionala mässorna. Mitt hjärta klappar verkligen för verksamheten, säger Nina Eriksson.

Under den regionala UF-mässan anordnas förutom säljtillfället en rad olika tävlingar där UF-företagen bedöms av en jury från det lokala näringslivet. Utställande elever får i skarpt läge träna på att fatta beslut, de får ökad problemlösningsförmåga och ökad kunskap om företagande. Eleverna får möta kunder och knyta viktiga kontakter inför sommarjobb och framtiden.

- Det här kommer att bli ett roligt event, med otroligt duktiga ungdomar som visar vad de kan. Det som också är kul är att det finns ett stort engagemang från de lokala företagen att delta i juryarbetet. Nu hoppas jag att så många som möjligt från Gällivare besöker mässan, säger Bernt Wennström, utvecklingssekreterare Gällivare kommun.

Ung Företagsamhet finns över hela Sverige och de har drygt 100 engagerade medarbetare till hjälp för elever och lärare med en organisation som har bred kompetens inom entreprenörskap. Organisationen stöds av offentliga medel, stiftelser och fonder samt det privata näringslivet.

UF-mässan håller till i Gallerian Arcaden mitt i centrum av Gällivare.
Öppettider: 11 mars: 16.30-20.00, 12 mars: 9.00-14.00.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas. För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-21
Publicerad:
2015-03-04