Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 19 sep 2014

Kanadas världscuplag laddar i Gällivare

Kanadas världscuplag

Kanadas världscuplag, herrar, fr. v: Alex Harvey, Ivan Babikov, Devon Kershaw och Len Väljas. FOTO: Bernard Brault

Nu är det klart - Kanadas landslag i längdåkning kommer till Gällivare för att finslipa formen inför starten på världscupsäsongen 2014-2015

I truppen finns världsstjärnor som Alex Harvey och Devon Kershaw. De kommer att träna med Hellnerstadion som bas och dessutom köra den internationella FIS-tävlingen Gällivarepremiären, 22-23 november.

- Vi väljer att lägga vår världscupuppladdningen i Gällivare eftersom det är snösäkert, det finns bra spår och möjlighet att få testa formen i en FIS-tävling innan världscuppremiären, säger tränaren Tor-Arne Hetland.

Det kanadensiska världscuplaget, som totalt består av 15-tal personer, anländer till Gällivare i mitten av november och kommer att träna i terrängen runt Dundret ända fram till dagarna innan världscuppremiären i finska Kuusamo, 29-30 november.

-Vi ser verkligen fram emot vistelsen i Gällivare då vi vet att servicen där är mycket god och vi kan kliva på skidorna direkt utanför stugdörren, det är helt perfekt för finputsen av världscupformen, säger Tor-Arne Hetland.

-Vi är stolta och glada att det kanadensiska laget har valt Gällivare för sin världscupuppladdning och kommer att göra allt för att laget ska få en bra vistelse här. Med flera internationella lag på plats här får vi en mycket bra grund för ett mycket högklassigt internationellt startfält i Gällivarepremiären vilket känns jättekul, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Sedan tidigare är det klart att Czech Ski Team med världsstjärnan Lukas Bauer i spetsen kommer att tillbringa större delen av november i Gällivare för träning.

Tävlingssäsongen på Hellnerstadion inleds med Gällivarepremiären 22-23 november och körs efter samma program som världscuppremiären i Kuusamo, klassisk sprint och 15 km klassisk stil.

För mer information:

Tor-Arne Hetland, tränare, 0047-917 992 90, eller 0041-792 169 290

Stefan Nieminen, verksamhetschef SportEvent Gällivare Lapland AB,070-389 53 17


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-25
Publicerad:
2014-09-19