Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 12 jul 2014

800 MÖH

800MHÖ

Foto: Daniel Olausson / Media Tales

Under en glödande midnattssol, på en vacker fjällhed och bland trolska toner anordnades sommarfestivalen 800 MÖH (meter Över Havet) för andra året i rad, och vilken succé det blev, igen.

Det hela tog sin början i augusti 2012, då Gällivarebanden Silvertundra, Elden samt Johan Airijoki bjöd på en inofficiell konsert på toppen av Dundret. Vänner kom för att lyssna, njuta och umgås. Någon hade med sig en grill. Man satt på filtar och liggunderlag. Det här blev startskottet till en spirande idé om att anordna detta som en årligen återkommande sommarfestival i Gällivare.

Elisabeth Landby från Sole Event, huvudarrangör för festivalen, säger:

- 800 MÖH är hela Gällivares sommarfestival. Vi bjuder på artister med hjärtat i bygden, möten mellan människor, gemenskap och den vackraste fond man kan tänka sig. Publiken består av småttingar, farmor & farfar, rockers, livsnjutare, bybor, partypeople, hemvändare, ungdomar, centrumfolket, människor från andra delar av världen och från vitt skilda kulturer. Alla är välkomna upp, och alla älskade vi det vi hörde och såg!

Festivalen tar plats mitt på kalfjället Dundret, 800 MÖH, och bjöd i år på stor variation av musikgenrer, där också en barnboksförfattare, en konstnär av bild och en av mat fanns på plats. Det hela är mycket enkelt, kostar nästan ingenting och när vi lämnade platsen på natten fanns knappt ett spår av vår upplevelse kvar. De bär vi med oss i minnet, tills vi möts igen, nästa år.

Foto: Daniel Olausson / Media Tales, och även Per Törevall.

800 MÖH
800 MHÖ
800MHÖ
800MHÖ
800MHÖ


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-05
Publicerad:
2014-07-12