Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 07 maj 2014

Skidstjärnor väljer Gällivare

Hellnerstadion

Czech Ski Team med världsstjärnan Lukas Bauer i spetsen väljer Dundret i Gällivare för sitt uppladdningsläger inför världscuppremiären 2014-2015

Det tjeckiska skidlandslaget kommer med en trupp på 15 personer som kommer att träna på världscupbanorna på Hellnerstadion i drygt tre veckor med start i början av november.

-Det är säsongens viktigaste läger för oss, säger förbundskaptenen Lukas Sacher.

Inför kommande säsong storsatsar Gällivare på att erbjuda både nationella och internationella träningsgrupper tidig träning på snö. Redan från 1 november är det snögaranti på världscupbanorna.

-Vi är mycket glada att Czech Ski Team valt Gällivare för sin säsongsuppladdning. Vi har unika möjligheter att kunna erbjuda bra träningsmöjligheter på snö tidigt på säsongen. De första spåren med natursnö brukar normalt vara igång redan runt den 20 oktober och detta i kombination med konstsnöanläggningen på Hellnerstadion gör att vi kan erbjuda ett variationsrikt spårutbud, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Tävlingssäsongen på Hellnerstadion inleds helgen 21-23 november med en FIS-tävling som kommer att köras efter samma program som världscuppremiären i Kuusamo.

För mer information:
Stefan Nieminen
SportEvent Gällivare Lapland
+46(0)70-389 53 17

stefan@sporteventgellivare.com

Foto: Imega promotion


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-05
Publicerad:
2014-05-07