Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 04 feb 2014

Med ett sound från Malmfälten

Season One

Season One. Foto: Andreas Almkvist / Lonely Boy

Dessutom är de utvalda som Norrbottens representant till riksfinalen av Manifest on Tour den 6 februari som arrangeras i samband med Manifestgalan 2014.

Det är den andra stora riksfinalen för bandet som även knep en finalplats i musiktävlingen Livekarusellen under 2013. Under våren släpper bandet sin kommande EP som de just nu färdigställer. Enligt bandmedlemmarna själva levererar Season One hopsmidd partyrock från djupen av de norrländska gruvorna. För att spränga ännu en barriär mellan oss gruvarbetare och musikvärlden och bjuda in till fest!Inspirationen kommer från stora internationella band och kanske främst från band i USA som till exempel Red Hot Chili Peppers. Bandmedlemmarna är huvudsakligen självlärda men gitarristen Victor Hansson berättar att han har gått estetiskt program med musikinriktning under gymnasietiden. Den kommunala Kulturskolan har också betytt mycket för att utveckla musikintresset.

- Den stora inkörsporten för mig var musikskolan. Jag började spela saxofon genom dem men nu spelar jag bas, säger Markus Mattsby.

Under 2013 spelade bandet på lokala arrangemang som Flottkalasets trivselkväll och festivalen 800 MÖH men även på Piteå dansar och ler och Luleå Hamnfestival. I år är de klara för en större festival och fler bokningar är på gång. Siktet är inställt på de lite större scenerna och vi hoppas att vi snart får se dem i Gällivare igen.

Markus Rinnefeldt Mattsby, Kevin Kontio, Joakim Lithner, Victor Norberg och Victor Hansson bildar tillsammans rockbandet Season One. Läs mer om senaste nytt på deras egen Facebooksida:

https://www.facebook.com/seasononeofficial Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-05
Publicerad:
2014-02-04