Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 14 maj 2013

Tänk på miljön när du tvättar din bil och målar ditt hus/fritidshus

Värmen är på väg och med den följer både tvätt av bilar och målning av husfasader. För att värna om miljön och för att underlätta för reningsverket, som tar hand om allt spillvatten är det väldigt bra om du tänker på följande:

  • Undvik att hälla ut lösningsmedel och vatten som använts vid rengöring av penslar i avloppet. Lösningsmedel och andra miljöfarliga ämnen ska lämnas i behållare till Kavahedens ÅVC (farligt avfall). Reningsverket har väldigt svårt att ta hand om dessa ämnen, vilket leder till en försämrad vattenkvalitet för oss kommunmedborgare.

  • Om det är möjligt, tvätta din bil på gräsmattan eller i garage/tvätthall istället för på garageuppfarten eller gatan. När du tvättar din bil på gatan/garageuppfarten hamnar det förorenade vattnet i dagvattenbrunnarna och leds sedan direkt ut i våra vattendrag. Tvätthallarna är utrustade för att ta hand om det smutsiga vattnet och väljer du att tvätta din bil på gräsmattan så filtreras vattnet naturligt på sin färd genom de olika markskikten.
biltvätt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-31
Publicerad:
2013-05-14