Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 24 okt 2011

Bredband där du bor?

Post- och telestyrelsen gör just nu en kartläggning över vilka hushåll i Sverige som inte har tillgång till bredband. Målet är att se hur det nya 4G- mobilnätet kan byggas ut för att nå personer som helt saknar bredband.

Gällivare kommun jobbar aktivt för att det ska finnas bredband till så många som möjligt. Nu behöver vi din hjälp.

Det finns områden i kommunen där det inte går att ansluta ett fast bredband. Möjligen kan det finnas tillräckligt bra täckning för ett mobilt bredband. Gränsen på vad som räknas som bredband är en överföringshastighet på 1Mb/s. Du kan själv kontrollmäta hastigheten där du bor på webbsidan: http://www.bredbandskollen.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om det är många hushåll som saknar bredband i ett område så ökar möjligheten till en utbyggnad av 4G-nätet i kommunen. Vi är därför tacksam om så många hushåll som möjligt kontrollmäter och registrerar sina uppgifter. Om du själv inte har någon dator eller Internet-förbindelse så kanske någon granne kan hjälpa dig.

För övriga frågor om bredbandsenkäten, eller hjälp med att registrera uppgifterna, ber vi dig kontakta någon av nedanstående personer vid Gällivare kommun.


Anders Skoglund 0970-18156
anders.skoglund@kommun.gellivare.se
IT-chef

Roland Axelsson 070-213 51 13
roland.axelsson@kommun.gellivare.se
Utvecklingsenheten

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-25
Publicerad:
2011-10-24