Gå till innehåll

Lilian Thuram föreläser om rasism

Datum
Tid till
porträtt av Lilian Thuram

”Man föds inte till rasist, man blir det” - välkommen till en föreläsning om rasism med Lilian Thuram.

Lilian Thuram är mest känd som en av fotbollens stora stjärnor och var proffsspelare i nästan 20 år. Han var med när Frankrike vann VM 1998 och EM 2000, och igen när laget tog silver i VM i 2006. När Zlatan 2018 tog ut sitt dream team så satte han Thuram i backlinjen.

När ett hjärtfel satte stopp för Thurams fotbollskarriär 2008 startade han en stiftelse för att utbilda mot rasism. Han har sedan dess föreläst och skrivit flera böcker, bland annat ”Mina svarta stjärnor”, ”Vår historia” och ”White thinking”. 2017 han blev utnämnd till hedersdoktor i humaniora vid Stockholms universitet.

Nu har du chansen att lyssna på Lilian Thuram när han berättar om sina erfarenheter av och delar sin kunskap om rasism! Han berättar både om sina upplevelser som aktiv fotbollsspelare och om andra sammanhang och har många förslag på hur vi kan motverka rasism och andra former av diskriminering.

Välkommen till lokalen Blå forell, Gällivare Folkets Hus! Föreläsningen hålls på franska och tolkas till svenska. Gratis inträde.

Föreläsningarna arrangeras av Rättighetscentrum Norrbotten i samarbete med Norrbottens Fotbollförbund och RF-SISU Norrbotten samt med Gällivare kommun.

Evenemangsinformation

Datum
Tid
till
Plats
Folkets Hus Gällivare - Hantverkaregatan 5-7, 982 31 Gällivare
Begränsat antal sittplatser 280 st.
Arrangör
Rättighetscentrum Norrbotten - mot diskriminering
  • Föreläsning