Gå till innehåll

Tarabband

Datum
Tid till
Tarabband

Tarabband är ett kritikerrosat och bejublat liveband från Malmö där frontfiguren Nadin Al Khalidi samlar fem etablerade musiker från Sveriges folk- och världsmusikscen kring sig. Att det här är ett band som svänger alldeles extra vittnar inte minst deras namn om; ”tarab” – ett arabiskt uttryck för extas genom samspel och musik. Ett tillstånd då musiken och känslorna förenas.

Fri Entré!

Med Nadin Al Khalidis karismatiska och känsliga röst, de allmängiltiga texterna på arabiska och bandets unika sound skapar Tarabband mångsidiga och berörande ljudbilder som elegant ramar in, återberättar och förstärker historierna.

Just nu är Tarabband aktuella med albumet Yekhaf – arabiska för ”rädd för mig” – deras femte i ordningen. Albumet har utgångspunkt i en rad olika mänskliga möten och situationer som sångerskan och textförfattaren Nadin Al Khalidi varit med om under senare år. Texterna på arabiska väver samman historier om människor och livsöden som pågår parallellt i världens olika hörn – i Malmö, i jordanska Wadi Rum-bergen, i Mosul, Kairo och i Bagdad, där Nadin föddes och växte upp.

Evenemangsinformation

Datum
Tid
till
Plats
Blå Forell, Folkets hus i Gällivare.
Arrangör
Eva-Lena Björkman
Telefon
0970-81 82 74
E-post
Eva-Lena.Bjorkman@gallivare.se
  • Musik