Gå till innehåll

J.P Nyströms orkester

Datum till
Tid till
JP Nyströms orkester

Varmt välkommen på en fantastisk konsert!

J.P. Nyströms orkester spelar igen! 1977 var året då Jimmy Carter svor presidenteden. Och när inte Rote Armee Fraktion härjade så riktades den mediala uppmärksamheten mot Geijeraffären. I stugorna gick man på Star Wars-premiären och konstaterade att EPA bytt namn till Tempo. Men i Gällivare-Malmberget höll några tonåringar på att bilda ett band. De spelade traditionella låtar och visor från Norrbotten och deras kännetecken var en gammal tramporgel av märket J. P. Nyströms.

I dag - 47 år senare - har folkmusikgruppen J. P. Nyströms spelat tusentals konserter och turnerat över hela världen. Efter decennier tillsammans och trots artros, tinnitus, stroke och barnbarn fortsätter samma pojkar, män och gubbar envist att spela den musik som grep dem redan som barn och som sedan stakade ut livet. J.P. Nyströms orkester är fortfarande Göran Eriksson, Markus Falck, Svante Lindqvist, Mats Olausson och Ulf B Jonsson.

Till en konsert med J. P. hör också berättandet – spännande, dråpliga men också allvarliga berättelser inramar musiken och har genom åren blivit bandets signum.

På konserten under Gällivare marknad medverkar också vännerna och tidigare medlemmarna Anders Aasa och Anders Hällström så på scen möter vi JP Nyströms XL – bättre, roligare och snyggare än nånsin!
J. P. Nyströms orkester 1977 – …
Nu börjas det!

Fika ingår i pausen.

Evenemangsinformation

Datum
till
Tid
till
Plats
Blå Forell, Folkets hus i Gällivare.
Pris
290 SEK
Arrangör
Eva-Lena Björkman
Telefon
0970-81 85 51
E-post
Eva-Lena.Bjorkman@gallivare.se
  • Musik