Gå till innehåll

"Muslimsk feminist? Javisst!" - Författarträff med Sarah Delshad på Internationella Kvinnodagen

Datum
Tid
"Muslimsk feminist? Javisst!" - Författarträff med Sarah Delshad på Internationella Kvinnodagen

Sarah Delshad är verksam som journalist och syns ofta i debatten. Hon är även flitigt anlitad som föreläsare av myndigheter, bibliotek, fackförbund och skolor över hela Sverige. "Muslimsk feminist? Javisst!" är hennes första bok.

Retoriken rörande muslimska kvinnor har i åratal baserats på en vilja att modernisera och civilisera dem, förklädd som en räddningsaktion. Skildringar av den muslimska kvinnan som ser sin muslimska grogrund som någonting feministiskt och stärkande saknas.

Sarah Delshad, journalist inriktad på frågor som rör muslimsk identitet och feminism, ifrågasätter här föreställningen om den rationella, västerländska kvinnan som sitter på den optimala definitionen av frihet. Boken är också hennes egen berättelse genom motgångar och lärdomar som muslimsk kvinna.

"Muslimsk feminist? Javisst!" riktar sig även till icke-muslimer som vill få en inblick bortom återkommande problemformuleringar och förstå den verklighet där muslimska kvinnors sårbarhet, ilska, drömmar, sexualitet och mod får plats. Först när vi lämnar den stereotypa bilden av den muslimska kvinnan möjliggörs möten.

Välkommen till Gällivare bibliotek på Internationella kvinnodagen!

Vi bjuder på fika.

Evenemangsinformation

Datum
Tid
Plats
Gällivare Bibliotek - Hantverkaregatan 5, 982 31 Gällivare
Arrangör
Gällivare Bibliotek
Telefon
0970-818 171
E-post
bibliotek@gallivare.se
  • Litteratur
  • Föreläsning