Gå till innehåll

Möt Markus Torgeby - författare, föreläsare, löpare och familjefar

Datum
Tid
Möt Markus Torgeby - författare, föreläsare, löpare och familjefar

Markus Torgeby är författare och föreläsare som är dubbelt aktuell med nya boken "En plats på jorden", och i SVT:s Husdrömmar dokumentär "Att bära ett hus".

Jag föreläser om vägen in till hjärtat. Om att vi människor redan har allt. Om vägen in till det som är viktigt på riktigt, det som ligger bortanför konsumtion och prestation. Jag pratar inte om lycka och om hur du skall tjäna mer pengar. Jag pratar om mening och det som är kärnan i att vara människa.

Markus Torgeby hade en lovande framtid som långdistanslöpare men valde istället att tillbringa fyra år ensam i den jämtländska skogen, vilket dokumenterades i SVT:s dokumentär ”Löparen”. Uppföljaren ”Löparens väg” skildrar Markus Torgebys liv och livsstil idag.

Markus har skildrat uppväxten och åren i skogen i boken ”Löparens hjärta” som blev en storsäljare både i Sverige och internationellt. Hans tid i skogen förändrade hans syn på livet och gav honom insikter om hur det moderna livet påverkar människan negativt genom stress och press från omgivningen. De åren i skogen gav honom tid för eftertanke och reflektion över hur han ville leva sitt liv framöver.

I dag lever Markus tillsammans med Frida och deras tre döttrar nära Åre, inte långt från den plats där han tillbringade åren ensam. Markus och Frida har tillsammans gett ut böckerna ”Sova ute” och ”En plats på jorden”.

Under hösten 2023 kunde du följa Markus i SVT:s dokumentärserie ”Husdrömmar” i tre avsnitt, där han och hans familj bygger sin lilla stuga.

Föreläsningen hålls i Dagbrottet i Kunskapshuset. Det finns fika till försäljning från kl 17.30.

Varmt välkomna!

Evenemangsinformation

Datum
Tid
Plats
Kunskapshuset, Dagbrottet - Postgatan, 982 31 Gällivare
Arrangör
Gällivare bibliotek och Gällivare kommun
  • Litteratur
  • Föreläsning