Gå till innehåll

Norrbotten Big Band - Ida Sand feat. Ola Gustafsson

Datum
Tid
Bild på IDA SAND FEAT. OLA GUSTAFSSON

Tänk dig marschband, brassband, processioner och festival! När Ida Sand och hennes äkta hälft Ola Gustafsson åter teamar upp med Norrbotten Big Band är det just den stämningen som bjuds!

Förra gången vi såg dem bägge tillsammans med storbandet var det ett blandat material som stod på menyn. Nu knyter de hårdare an till sina rötter, och låter rhythm & blues möta ett tajt storband med urstarka solister, lekfulla upptåg och ett – just det! – äkta New Orleans-sväng.

Kompositionerna spänner från klassiker i stil med When The Saints Go Marching In till material av Dr John och The Meters. Arren varierar mellan gammalt och nytt och brasset kommer att vara centralt där i myllret, avslöjar Sand. Programmet har mejslats fram i nära dialog med storbandets konstnärlige ledare Joakim Milder.

Ida Sand omnämns ofta som jazzsångerska, men är lika mycket rhythm- & bluessångerska. Hennes rötter ligger nära det tunga svänget och inspiration skaffar hon inte sällan genom att landa på familjens sommarställe just i Norrland, där hon finner lugn i miljön och kan tanka energi hos släkt och vänner.

Ola Gustafsson är norrlandsson och tillika gitarrist som hörs i samarbeten med namn såsom Ulf Lundell, Lars Winnerbäck, Bo Kaspers Orkester m.fl.

Biljettinfo
Pris 150 kr.
Förköp på Gällivare museum och Biblioteket fr.o.m. tisdag 19 december.

Åldersgräns
Ingen åldersgräns. Alla barn oavsett ålder behöver egen biljett.

Evenemangsinformation

Datum
Tid
Plats
Folkets Hus Gällivare - Hantverkaregatan 5-7, 982 31 Gällivare
Arrangör
Gällivare kommun
  • Musik