Gå till innehåll

Visning av Zara Hallmans utställning "Porträtt och stilleben"

Datum
Tid till
Vernissage för Zara Hallman

Varmt välkomna! Kom och se Zara Hallmans besjälade porträtt, spännande stilleben och fantasieggande målningar.

"Det finns så mycket mörker i världen, jag vill måla ljuset!" I Zaras porträtt finns det ett stort psykologiskt djup och en färgrik innerlighet i hennes stilleben och fantasimålningar. I sitt skapande beskriver hon sig som petig och berättar att det ibland kan ta upp till två år att färdigställa en målning.

Zara Hallman är bosatt i Valvträsk utanför Gunnarsbyn, Boden. Där har hon även har sin ateljé. Skapandet har alltid varit en central del av hennes liv och hon började tidigt måla. Intresset medförde att hon gick konstlinjen på Sunderby Folkhögskolas konstlinje i början av 1990-talet. Därefter tog hon hand om familjens fyra barn innan hon kunde återuppta konstnärskapet. De senaste tjugo åren har hon utvecklat sitt måleri. Utställningen vid Gällivare Kulturmuseum är hennes andra separatutställning.

Zara Hallman har ett stort engagemang för att bevara gammelskogen utanför Gunnarsbyn. Skogen är också en central inspirationskälla för hennes skapande. Hon menar att ju äldre den är desto mer näring ger den åt hennes själ. Vid sidan av styrka och kraft ger den henne enorma skönhetsupplevelser. Hon menar att dessa minst är i klass med sådana som serveras på de bästa av konstgallerier.

Evenemangsinformation

Datum
Tid
till
Plats
Gällivare Kulturmuseum - Storgatan 16, 982 31 Gällivare
Arrangör
Gällivare Kulturmuseum
Telefon
0970-818 692
E-post
museumadm@gallivare.se
  • Utställning
  • Konst