Gå till innehåll

”Flickor som försvinner” med Riksteatern

Datum
Tid till
Flickor som försvinner

Flickor som försvinner

En enda vänskap kan förändra allt. I den lilla bortglömda orten Vanstorp lever den femtonåriga Isa instängd bakom galler och taggtråd med sin överbeskyddande mamma. Det är ett fängelse – tills Ami en dag dyker upp. Hon drar Isa från mamman, ut i staden, in i förbjudna lekar. Det Ami mest av allt vill, är att de ska gå ner i mörkret på nattklubben Grottan. Dit släpps du bara in om du har rätt lösenord. Men ett dolt och dunkelt förflutet ligger begravt djupt därnere. Och det sägs, att vissa aldrig kommer ut igen. Målgrupp: högstadiet/gymnasiet

I den lilla bortglömda orten Vanstorp lever den femtonåriga Isa instängd bakom galler och taggtråd med sin överbeskyddande mamma. Det är ett fängelse – tills Ami en dag dyker upp. Hon drar Isa från mamman, ut i staden, in i förbjudna lekar. Det Ami mest av allt vill, är att de ska gå ner i mörkret på nattklubben Grottan. Dit släpps du bara in om du har rätt lösenord. Men ett dolt och dunkelt förflutet ligger begravt djupt därnere. Och det sägs, att vissa aldrig kommer ut igen.

Flickor som försvinner är en rysare med mycket musik och mystik. Scenografen och kostymören Anna Dolata, som senast skapade fantasysuccén Slottet Valentins mysterier ihop med regissör Malin Axelsson på Backa teater, bygger upp en klubbig, suggestiv värld, i tätt samarbete Unga Dramatens ljusdesigner Jesper Larsson. Det elektroniska mörkret på nattklubben Grottan komponeras av Jukka Rintamäki som bl.a. gjort musik till tv-spel och film. På scen ser vi Rebecca Riggo, Sepideh Khodarahmi, Andreas Ferrada-Noli och den guldbaggebelönade Bianca Cruzeiro. Sepideh Khodarahmi står också för koreografi.

Föreställningslängd: 1 tim 30 min

Medverkande

Bianca Cruzeiro
Andreas Ferrada Noli
Sepideh Khodarahmi
Rebecca Riggo

Evenemangsinformation

Datum
Tid
till
Plats
Blå Forell, Folkets hus, Gällivare
Målgrupp: högstadiet/gymnasiet
Anmäl via epost: anneli.nilsson@gallivare.se
Arrangör
Gällivare Kultur
Telefon
0970-81 85 51
E-post
Anneli.Nilsson@gallivare.se
  • Teater
  • Musik