Huset på Repisvaara blir likt det i Gällivare centrum förutom att det får en extra våning.

Lovikka bygger på Repisvaara

Lovikka Bygg AB bygger upp till 35 nya bostadsrätter på Repisvaara. Lägenheterna kommer att byggas i två etapper där de första planeras stå inflyttningsklara i början av 2018.

I början på året stod Lovikka Byggs första projekt i Gällivare klart för inflyttning. Huset i centrala Gällivare får nu två efterföljare i något större skala på Repisvaara. Det blir en mix av ettor, tvåor, treor och någon fyrarummare.

- Husen kommer att få en extra våning samt att det kommer att erbjudas någon fyrarummare också. I övrigt bygger det på samma koncept som sist, säger Lars-Åke Källhammer från Husman Hagberg, som kommer att ha hand om försäljningen av lägenheterna.

LKAB och Lovikka Bygg har kommit överens om att lägenheterna i första hand kommer att erbjudas till de bostadsrättsföreningar med fastigheter som påverkas av samhällsomvandlingen i Malmberget. Därefter kommer de att säljas på öppna marknaden.

Trähusen levereras i färdiga moduler, i samarbete med Derome Plusshus AB, och monteras upp på plats. I början på nästa år kan nya lägenhetsägare flytta in om allt går enligt plan. 

Lovikka i centrum

Margareta "Gea" och Jalle Karlsson är nöjda med sitt nya boende i Gällivare centrum.

Foto: Daniel Olausson/Media Tales