Multiaktivitetshuset

Mitt i Gällivare centrum byggs multiaktivitetshuset. Huset som ska växa fram ska ge plats för kultur, sport och fritidsverksamhet – allt under samma tak. Det kommer att finnas bibliotek, äventyrsbad, sporthall, restaurang, klättervägg, lokaler för brottning och tyngdlyftning, musik och scenkonst och mycket mer.

Det är ett intressant och utmanande projekt, ritat av den välkände arkitekten Michael Green, med ett stort inslag av trä som bärande konstruktion. Bakgrunden till detta byggprojekt är samhällsomvandlingen i Gällivare kommun.

Nu pågår upphandlingar för utförandet av huset som blir i sex våningsplan. Under hösten har bottenplattan gjutits. Från och med nu börjar bygget att växa uppåt.  

Om huset

 

Multiaktivitetshuset är ett av fyra projekt som tillhör samma plan kring ökade aktiviteter i centrum. Sporthallen, is- och evenemangsarenan Isborgen samt Kunskapshuset ingår också. Multiaktivitetshuset blir en plats för möten, över åldersgränser och intressen. En del av samhällsutvecklingen i Gällivare.

Arkitekten är Michael Green, Kanada, han tillhör världens nu främsta arkitekter och är i särklass när det gäller träarkitektur, vilket också gäller Gällivares nya multiaktivitetshus.

 

Ta del av vad som hänt och händer just nu genom att klicka på reportagen nedan. Fler reportage hittar du längst ner bland nyheter. Observera att fakta kan ha ändrats sedan nyheterna publicerats.

En milstolpe har passerats  En milstolpe har passerats

Byggledare Micael Nordström  ”Nu vänder det och går uppåt”

Anette Waara  Då beräknas multiaktivitetshuset stå klart

  Upphandling av projektet är aktuellt

  Ljudprojekt startar i Multiaktivitetshuset

  Full fart framåt - ny stad tar form

  Multiaktivitetshuset tar form

 Kontakt: 

Samhällsbyggnads- och teknikförvaltningen 

Gällivare kommun

Telefonväxel: 0970-818 000

Mail: SAM@gallivare.se

 

Örjan Matti

Projektledare, Tyréns Sverige AB

Mail: orjan.matti@tyrens.se

 

Mats Jakobsson

MAF Arkitektkontor AB

Mail: mats.jakobsson@maf-ark.se