Gällivares företag i topp i bästa tillväxt

Gällivare hamnar på andra plats i utnämningen ”Bästa Tillväxt” i länet. Priset delas ut till kommuner med störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.
- Stort grattis Älvsbyns kommun till den välförtjänta förstaplatsen! säger Roger Hansson, vd Gällivare Näringsliv AB.

Näringslivet i Gällivare är starkt och framgångsrikt. Här finns en genuin industritradition och ett näringsliv med hög förändringstakt. Tack vare historiska satsningar står Gällivare i centrum för den gröna omställningen med det första fossilfria järnsvampverket i världen. Det innebär unika möjligheter för framtidens hållbara spjutspetsföretag och massor av spännande yrken kommer att skapas i Gällivare. Framtidens jobb finns i Gällivare.

– Jag är stolt och glad över att Näringslivet i Gällivare blivit placerad på en fin 2:a plats i Bästa Tillväxt 2021. Det visar på att många av Gällivares företag är stabila och visar på goda resultat och dessutom har möjlighet att nyanställa. Stort Grattis! Säger kommunstyrelsens ordförande Birgitta Larsson.

– Jag känner en stor stolthet över alla våra företag och vill skicka ett stort Grattis till dem säger Jeanette Wäppling kommunalråd.

– Det är naturligtvis jättekul att vara med och utveckla näringslivet i Gällivare och att Gällivare toppar i Norrbotten. Behovet av tandvården är förstås stort i Malmfälten. Det som har bidragit till Norrtand AB:s tillväxt och framgång är att vi alla på kliniken är mycket engagerade i våra patienter och vi utvecklas i våra yrken. Vi arbetar i en bra och hållbar arbetsmiljö, har en fantastisk laganda, trivs med varandra och med patienterna, säger Clivia Erdel-Kickeritz, Norrtand AB.

– Vi arbetar för att på bästa sätt skapa goda förutsättningar för näringslivet att verka och utvecklas. Utmärkelsen “Bästa Tillväxt” stimulerar oss i vår fortsatta arbete att göra Gällivare än mer attraktivt för företag och företagande. Detta gäller inte minst för de små företagen som ofta är ryggraden i ett livskraftigt näringsliv, säger Roger Hansson

Priset Bästa Tillväxt har delats ut årligen sedan 2007 till den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Det är kreditupplysningsföretaget Syna som står bakom priset och granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna.Om Bästa Tillväxt 2021 

Priset Bästa Tillväxt har delats ut årligen sedan 2007 till den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Det är kreditupplysningsföretaget Syna som står bakom priset och granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna.

Synas tre kriterier: 

  • Anställt
  • Ökat sin omsättning
  • Gått med vinst

Företagen som uppfyllt alla tre kriterierna:

Aktiebolaget Nordkote Tätningsspecialisten
Alteco System Aktiebolag
AWM Industriservice AB
C Kunskap Utbildningskonsult AB
CALIMEC Europé AB
C-mex AB
DD i Gällivare AB
Ekonomikonsult i Malmfälten AB
Elmontage i Gällivare AB
ER Consult i Gällivare AB
Erik Landströms Åkeri Aktiebolag
Euro.J.Crane AB
Euro.J.Ore AB
Frisk Fisk AB
Gällivare Hälsocentral AB
Gällivare Maskin & Entreprenad AB
Göran Eriksson Maskintjänst Aktiebolag
H-A Kemi Power Consulting AB
JH Rep & Fältservice AB
Klippmarks Måleri Aktiebolag
Lapplands Djurklinik AB
Lars Almgrunds Åkeri Aktiebolag
Leijon Property Building AB
MaltLasse Transport AB
Maskinmekanik i Norr Aktiebolag
Matbutiken i Jokkmokk AB
Matbutiken Sommarvägen AB
MJM Powersports AB
MRM Mining Aktiebolag
Nordmark konsult AB
Norrlands Teknik Och Underhåll AB
Norrtand AB
Northbound AB
NorthPipe AB
Näckstams Åkeri & Entreprenad AB
PASAB, PA:s Slamservice AB
RF Mining AB
Rocklast Group AB
Rosies i Norr AB
S o G Karlssons LastM & Åkeri AB
Sannelind & Nilsson Förvaltning AB
Sannelind & Nilsson Invest AB
Snöfjället Fastighetsförmedling AB
Strand Eliasson maskin & industri AB
Swedish mining and digging AB
TOP bostäder AB
Åhults eftr. - Gällivare Bageri AB