Gällivarebössan samlar till Musikhjälpen igen

Musikhjälpen är tillbaka och likaså Gällivarebössan – bössan som förra året samlade drygt 60 000 kr. Insamlingsbössan har öppnat och pågår till och med 18 december, visst siktar vi på nytt rekord 2022?

Face of Gällivare, Gällivare Näringsliv AB, LKAB och Boliden startade förra året den digitala insamlingsbössan "Gällivarebössan" till förmån för Musikhjälpen vilket landade på inte mindre än 60 750 kr.

Johanna Dahlström, dåvarande projektledare för samhällsprojektet Face of Gällivare deltog 2021 med Gällivarebössan på videolänk i Musikhjälpens radio- och tv-sändning med programledaren Brita Zackari och Assia Dahir.

 

– Det var ett otroligt gensvar och roligt är också att Gällivarebössan inspirerade till att fler stadsbössor startades upp, ett tävlingsmoment som sporrade oss lite extra, säger Johanna Dahlström, näringslivsutvecklare på Gällivare Näringsliv AB.

I år är temat “för en tryggare barndom på flykt från krig “ som fokuserar på att förbättra livet för barn och unga under 18 år på flykt undan krig och konflikter exempelvis genom att skapa tillfälliga skolor och hjälpa barn att hitta sina anhöriga.

Johanna Dahlström hoppas att Gällivarebössan ska inspirera till fler lokala engagemang och insamlingsinitiativ i form av utmaningar, arrangemang, donationer eller försäljningar.

– Musikhjälpen är en grym möjlighet för privatpersoner, föreningar och näringsliv att gemensamt engagera sig för ett viktigt ändamål. Och visst vore det roligt om vi också kunde få se Hooja och Mårdis i glasburen?Om insamlingen

 

Musikhjälpen
Musikhjälpen är ett insamlingsevent som arrangeras av Sveriges Radio och SVT tillsammans med Radiohjälpen.

Läs mer om Musikhjälpen: Klicka här

 

Tema 2022
Årets tema är "För en tryggare barndom på flykt från krig". 

Läs mer om årets tema: Klicka här

 

Om Gällivarebössan
Gällivarebössan är en digital insalmlingsbössa till förmån för Musikhjälpen. Alla intäkter går oavkortat till Musikhjälpen. 

Länk till Gällivarebössan: Klicka här.


Lokala initiativ välkomnas och uppmuntras
Anordnar du en insamlingsaktivitet i Gällivare till årets Musikhjälpen? Tipsa info@gallivarenaringsliv.se eller använd hashtag #gällivarebössan, vi berättar gärna om det i våra sociala medier och nyhetsbrev!

Använd hashtag: #gällivarebössan #MH22